< tilbage 07-03-2024 - 12:37

Udfordringer med tomme erhvervslejemål i Fredericia By

Tomme butikslejemål præger gågaderne: Her er et bud på, hvordan der kan komme mere liv i lokalerne

Detailhandlen har svære tider i såvel Fredericia som resten af landets handelsbyer. Det oplever lokal erhvervsmægler, der har et forslag til, hvordan man kan komme tomme butikslejemål til livs.

redericia: Knap hver syvende butikslokale i gågaden står tomt, viser en optælling foretaget af Fredericia Dagblad. 19 ud af 136 butikslejemål i gågaderne i øjeblikket står tom.

I dette tal indgår lejemål med midlertidige popupbutikker samt kommende forretninger under renovering ikke. Gjorde man dette, ville det være mere end hvert sjette butikslejemål, der står tomt.

 

Spørger man en af Fredericias lokale erhvervsmæglere, Nicolas Lund Madsen, der er indehaver af Blue-Estate Erhvervsmægler i Nørre Voldgade, står potentielle lejere ikke i kø for at skrive en krusedulle på lejekontrakterne i øjeblikket.

 

- Interessen for at åbne butik er svagt stigende i øjeblikket, men situationen i Fredericia er ikke anderledes, end man oplever i andre byer. Det er en af de største tomgangsrater i butikshandlen på nationalt niveau. Det skyldes både inflation, men også at butikshandlen har det svært på grund af internethandlen, siger han.

Strategi på vej

 

Erhvervsmægleren står for udlejningen af flere erhvervslejemål i Fredericia - dog hovedsageligt i periferien og lige uden for gågaderne. Han pointerer derfor, at han ikke har direkte kendskab til udlejningen af de mest centralt beliggende butikslejemål i byens gågade.

 

- Se hele artiklen her

 

 

 

< Tilbage